חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכרעת דין וגזר דין בתיק ח"א 676/12

: | גרסת הדפסה
ח"א
בית הדין הצבאי המחוזי ח"א
676-12
20.2.2013
בפני :
סא"ל כרמל ווהבי

- נגד -
:
התובע הצבאי
עו"ד סרן לינוי ספקטור
:
רב"ט ר.ר
עו"ד אלכס גאוסקין
הכרעת דין וגזר דין

על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של  שימוש בסם מסוכן לפי סעיף 7 (א) + (ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים. בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.

  • ניתנה והודעה היום, 20/02/2012, י' אדר תשע"ג,  בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.

_____________

שופט

גזר דין

הנאשם, רב"ט ר.ר, נותן היום את הדין בגין ביצוע עבירה שעניינה  שימוש בסם מסוכן. כתב האישום מלמד, כי במהלך חודש פברואר 2012 עשה הנאשם שימוש בסם מסוכן מסוג קנאביס בביתו. הפרטים הנוספים מלמדים כי החקירה החלה לאחר שנערך חיפוש ברכב שבו נכח הנאשם, במהלכו נמצא ברכב חומר החשוד כסם מסוכן.  בחקירתו, מסר הנאשם דגימת שתן ואף הודה בשימוש חד פעמי בסם מסוג קנאביס, תוך שמסר כי הסם שייך לאמו שאיננה בקו הבריאות, כאשר בשל מצבה הרפואי היא מחזיקה ברישיון המאפשר לה לעשות שימוש ולהחזיק בסם מסוכן.

הסדר הטיעון שהציגו הצדדים מבקש להתחשב בנסיבותיו המשפחתיות המורכבות של הנאשם ובעניין זה הוגשו מטעם ההגנה מסמכים המלמדים אודות מצב רפואי ייחודי של האם. בנוסף, ההסדר מבקש להתחשב בהודאת הנאשם שחסכה מזמנו של בית הדין, בחרטה שמביע הנאשם על מעשיו, ברצונו להמשיך לשרת באופן תקין בשורות הצבא וכן בחוות הדעת האוהדות מטעם המפקדים.

נוכח מכלול שיקולים זה, סברתי כי יש מקום לאמץ את הסדר הטיעון, על אף שברגיל, בגין עבירה זו יש מקום להשית ענישה שכוללת רכיב של כליאה ממשית.

על הנאשם נגזרים, אפוא, העונשים הבאים:

1. ארבעה (4) שבועות  של מאסר שירוצו בדרך של עבודה צבאית, בהתאם לחוות  הדעת של רמ"ד שיקום מיום 12/02/2013. הנאשם יתייצב בפני רמ"ד שיקום בתאריך 24/02/2013, לא יאוחר מהשעה 10:00, על מנת להתחיל בריצוי העונש.

2. עונש מאסר מותנה בן  שישים (60) ימים למשך שנתיים (2) מהיום, והתנאי הוא שלא יעבור עבירה כל שהיא בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג - 1973, או עבירה שעניינה סירוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסם מסוכן.

3. הורדה לדרגת טור'.

במהלך ישיבת היום הביע הנאשם רצון עז להשלים שירות בצה"ל. בשים לב לעובדה כי מדובר בשימוש חד פעמי שבוצע לפני כשנה, כאשר מאז הנאשם השתלב ביחידה וזוכה להערכה מצד המפקדים, סברתי כי ראוי אכן לאפשר לו להשלים שירות.

  • זכות ערעור כחוק.
  • ניתן והודע היום, 20/02/2013, י' אדר תשע"ג, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.

____________           

            שופט   

העתק נכון מהמקור
רס"ן מיכל טנג'י

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>